Politiek & OpinieRadioVoorpagina

Nieuw op Radio Focus: Studio Stadkamer Actueel

presentatie: Marieke Koetsier

Zwolle – Driehonderd Seconden, Platform 038, actuele onderwerpen uit de stad en het lokale nieuws, zo maar wat onderwerpen uit een gloednieuw programma op Radio Focus. Vanaf dinsdag 17 september gaat Marieke Koetsier aan de slag als presentator van Studio Stadkamer Actueel. Dat richt zich volledig op alle actuele zaken die in Zwolle en omgeving spelen. Het wordt live opgenomen in het Huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Naast vaste rubrieken en het nieuws zit het programma ook vol met lekkere luistermuziek.

Dagelijks houden we op rtvfocus.nl iedereen op de hoogte van wat er in Zwolle gebeurt. Meestal vallen de items daar onder het kopje verslaggeving. Maar soms wil je over een onderwerp net wat langer doorpraten: bijvoorbeeld met direct betrokkenen, met beleidsmakers of met ‘de man in de straat’. Op de site is dat lastig maar radio is daarvoor het perfecte medium.

”Hallo ik ben Marieke Koetsier, ik ben 26 jaar en woon sinds de zomer in Zwolle. Hiervoor woonde ik in Groningen en studeerde ik geschiedenis. Ik ben werkzaam als redacteur en producer bij BNNVARA voor verschillende radioprogramma’s. Bij RTV Focus ga ik het nieuwe programma Studio Stadkamer Actueel presenteren en ik heb er onwijs veel zin in. Ik zie er naar uit om allerlei verschillende mensen te spreken en mooie radio te maken.
Kom vooral langs elke dinsdag tussen 12.00 en 14.00 uur in de Stadkamer om live bij de uitzending te zijn. Zie je daar!” Marieke Koetsier, presentatrice Studio Stadkamer Actueel

In Studio Stadkamer Actueel zitten een aantal vaste rubrieken maar de hoofdmoot bestaat uit interviews over zaken die spelen in Zwolle. Niet voor niets is het programma dan ook gepland op de dinsdag. Zo kunnen we direct inspelen op wat er in de Zwolse gemeenteraad is gebeurd. Politiek is daarbij niet het enige onderwerp. Ook gebeurtenissen uit de ondernemerswereld, het onderwijs en andere kanten komen waar nodig aan bod.

Marieke Koetsier is de nieuwe presentator van Studio Stadkamer Actueel ©RTV Focus / Marieke Koetsier

300 SECONDEN

Eén van de vaste rubrieken is ‘300 seconden’. Politici zijn de hele week bezig met allerhande zaken die in Zwolle spelen. Vaak worden ze daarbij geregeerd door de waan van de dag. In ‘300 Seconden’ krijgen ze de mogelijkheid om los van de dagelijkse beslommeringen de luisteraar mee te nemen in hun werk en drijfveren. Alle partijen krijgen bij toerbeurt de microfoon en komen zo ééns in de acht weken naar de studio. Het onderwerp bepalen ze zelf, natuurlijk zullen de presentatoren ze er ook over bevragen.

Zwolse politici krijgen een eigen rubriek in Studio Stadkamer Actueel. ©Peter Denekamp / RTV Focus

Een andere rubriek is Platform 038. Daarin krijgen Zwollenaren de kans om hun verhaal te vertellen. We beginnen in eerste instantie met een aantal ondernemers, zonder ondernemers geen werk, banen en welvaart in Zwolle immers. Maar ook anderen kunnen in deze rubriek langskomen.

Er zit nog meer in de ideeënkoker maar daar komen we later op terug. Wel zijn we nog op zoek naar een aantal vaste columnisten voor het programma. Met enkelen zijn we al in gesprek. Wil jij je mening ook delen met de stad, kun je goed uit je woorden komen én ben je niet bang om in de schijnwerpers te staan, neem dam even contact met ons op.

Lokaal nieuws

In Studio Stadkamer worden live interviews afgewisseld met muziek en het lokale nieuws. ©RTV Focus

De interviews en rubrieken worden afgewisseld met het lokale nieuws uit Zwolle en de regio. Kortom, in twee uur tijd word je helemaal op de hoogte gebracht van het nieuws in Zwolle en tussendoor draaien we nog lekkere muziek ook. De uitzendingen worden live opgenomen in het huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Een prachtige locatie waar iedereen zo binnen kan lopen. Heb je iets te melden: meestal is er nog wel een microfoon beschikbaar en anders maken we een afspraak voor een andere keer.
Kom dus gerust langs, om te luisteren of om mee te praten.

Studio Stadkamer Weekend

Het nieuwe programma is de tweede Studio Stadkamer die we bij Radio Focus gaan maken. Ook op vrijdag is er al iedere week een uitzending vanaf dezelfde locatie. Die heet vanaf nu Studio Stadkamer Weekend en zal zich wat meer gaan richten op muziek, evenementen en cultuur.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button