LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuw kids evenement met 12 kinderwerelden in IJsselhallen

Van de oud-organisatoren van LEGO World

Zwolle – De oud organisatoren van LEGO World komen deze herfstvakantie met een nieuw nieuw kinderevenement naar Zwolle. Bij Doe’s Gek worden kinderen, net als bij LEGO WORLD, uitgedaagd om te kijken, zien, voelen en vooral om te doen. Doe’s Gek wordt georganiseerd van 27 oktober tot en met 29 oktober in de herfstvakantie van noord Nederland. Het nieuwe evenement biedt volgens de organisatie een dag lang vermaak voor de kids.

LEGO

Jarenlang waren de LEGO stenen sfeerbepalend op LEGO World. Ook bij Doe’s Gek spelen de stenen weer een belangrijke rol.  Lego vereniging de “Bouwsteen” is blij dat ze weer kan aansluiten bij dit nieuwe initiatief in Zwolle. De vereniging vult maar liefst 5.000m² met LEGO stenen, bouwwerken, bouwtafels en speeltafels. Met groot enthousiasme laten zij zien waarom juist dit speelgoed hun hart heeft gestolen. Het LEGO thema wordt neergezet vóór en dóór de makers. Wat dat betreft herleven oude tijden in de IJsselhallen. De LEGO liefhebber is weer welkom.

Werelden

Naast het LEGO thema worden er nog twaalf andere kinderwerelden gecreëerd. Dit zijn werelden waarin de kinderen weg kunnen dromen, actief aan de slag kunnen gaan, kunnen spelen en kunnen ravotten, kortom lekker gek kunnen doen.

Gamehal

In de Gamehal kunnen de kinderen onbeperkt spelen met computerspelletjes. Voel je Max Verstappen in de Race Game of speel de populaire LEGO games. De Virtual Reality Game laat je niet meer met beide benen op de grond staan. De hindernisbanen en springkussens nodigen jong en oud uit om actief mee te doen. Met alle leeftijdscategorieën wordt rekening gehouden. Vindt even de rust in de bioscoop waar verschillende speelfilms vertoond worden voor alle leeftijden. Dans en zing mee tijdens de liveshow met bekende artiesten.

Dino Experience

Geniet ook van De Dino Experience Liveshow en leer alles over de dinosaurus. Ze lopen zelfs in het wild rond tijdens Doe’s Gek en je kunt ze ontmoeten bij de Meet & Greet. Ook de kermisattracties, skelterbaan en pannavoetbalkooien zijn gratis, zoals alle attracties op het evenement bij de prijs inbegrepen zijn.

Star Wars Troopers

Op het evenement kun je ook de bekende Star Wars Troopers ontmoeten van het Galactisch Keizerrijk.

Doe’s Gek wordt een heerlijk maf, gek, gelukzalig evenement voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Zij kunnen hun hart ophalen aan activiteiten en bezienswaardigheden en de even rust vinden op het Kids Horeca Plaza. Marc van Aalst, organisator van het evenement, zegt: “Doe’s Gek moet een doldwaas evenement worden. Wij zijn pas tevreden als de kinderen naar huis gaan en aan hun ouders vragen; “Gaan we volgend jaar weer naar Doe’s Gek”. Dan is onze doelstelling geslaagd!”

Het is de intentie om dit kinderevenement jaarlijks in de herfstvakantie te laten plaatsvinden. Het Organisatieteam BV, de organisator van dit kinderevenement, is hiervoor een samenwerking aangegaan met de IJsselhallen in Zwolle. Vestigingsmanager Toni Denneboom van de IJsselhallen zegt hierover: “We zijn blij met dit nieuwe initiatief. De herfstvakantie is een perfecte periode voor een dergelijk evenement, dat weten we uit eigen ervaring. We denken dat we met Doe’s Gek de komende jaren weer een aantrekkelijk kinderevenement in de IJsselhallen hebben”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button