Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Niet groen maar blauw; ook de deelfietsen van Bird staan nu in Zwolle

Stationsstraat lijkt ware mobiliteitshub te worden

Zwolle – Gespot in Zwolle; de nieuwe blauwe deelfietsen van Bird. Dit keer niet groen, zoals we gewend waren van de deelscooters en fietsen van GoSharing, maar een tint lichtblauw. Opvallend bij deze leverancier is dat de deelfietsen op dit moment bijna allemaal te vinden zijn bij de Stationsstraat in Zwolle. Samen met een enkele groene Gosharing deelfiets, een Felyx scooter, enkele Check deelscooters
en zelfs twee OV-fietsen lijkt de Stationsstraat een ware mobiliteitshub te worden.

Bird is wereldwijd actief in meer dan 350 steden. Deze week kwam daar dus Zwolle bij. Voor een euro kun je de elektrische deelfiets ontgrendeldelen, daarna betaal je 15 eurocent per minuut.

In totaal heeft Zwolle nu vijf aanbieders van scooters en fietsen: Felix en Check bieden elektrische deelscooters aan en Go Sharing, Dott en Bird elektrische deelfietsen. Ze hebben allemaal een vergunning voor een periode van 2 jaar. Iedere aanbieder mag maximaal 150 fietsen of scooters aanbieden. Nieuw is ook dat de deelfietsen en deelscooters niet gebruikt mogen worden tussen één uur ’s nachts en zes uur ’s ochtends. Dit om overlast in de nacht te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button