Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nierstichting gaat in Stadshagen collecteren met pin-collectebus

Zwolle – In Stadshagen wordt aankomende week door de Nierstichting gecollecteerd met een nieuw soort collectebus. Met de collectebus 2.0. kan op 3 manieren geld worden gegeven: contactloos, met pin en ook contant.

De nieuwe collectebussen zijn een proef van 21 goede doelen, die zich samen inzetten voor de vernieuwing van de collecte. In 56 gemeenten wordt er een test gedaan met de bussen. De Nierstichting in Zwolle heeft in totaal 10 bussen gekregen waarmee een proef wordt gedaan in Stadshagen.

De bussen rouleren per week onder de verschillende doelen. KWF beet begin september de spits af, het Prinses Beatrix Spierfonds gebruikt deze week de bussen. En aankomende week komen de collectanten van de Nierstichting langs de deur. In de wijk Stadshagen dus met de collectebus 2.0, in de overige wijken nog met de oude vertrouwde bus voor de muntjes. Met dit roulatiesysteem tussen de 21 goede doelen worden de bussen optimaal ingezet.

 

De Nierstichting collecteert van 17 tot en met 23 september.

Uit onderzoek van Stichting Collecteplan blijkt dat de collecte populairder is dan ooit. In 2014 gaf 66% van de ondervraagden aan dat zij bereid zijn aan de collectant te geven. Dit jaar is dat gestegen naar 72%. De belangrijkste redenen om te willen geven blijven het eenmalige karakter van de donatie en het ontbreken van verplichtingen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button