Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Niek van der Sprong, erepenninghouder Zwolle, vertelt geheim van de smid

Burgemeester Henk Jan Meijer reikte zojuist op het Bevrijdingsfestival de erepenning uit aan Niek van der Sprong (organisator Bevrijdingsfestival Overijssel) als blijk van waardering voor zijn bijzondere en jarenlange verdiensten voor de stad.

Niek van de Sprong bedankte de gemeente Zwolle en het aanwezig publiek met mooie woorden over het geheim van het Bevrijdingsfestival Overijssel.

Van der Sprong: ‘Mensen vragen mij vaak wat het geheim van het BFO Zwolle is. Waarom is het BFO van Zwolle zo geworden als het nu is. Normaal praat ik daar wat over heen maar met deze mooie gelegenheid wil ik daar wel wat over los laten. ‘

Volgens van der Sprong is de kracht van het BFO een goed plan, een inhoudelijke visie en een rechte rug.

‘We hebben partners die vertrouwen hebben in onze aanpak. Een aantal belangrijke leveranciers die ons al jaren ondersteunen. Samenwerking met onderwijspartners zoals  Windesheim, Cibap, Deltion en Landstede. Studenten die ons helpen. Niet alleen hekken sjouwen maar ook inhoudelijk dingen. Ook belangrijk zijn sponsors. Natuurlijk Grolsch, maar ook heel belangrijk Abbot en Wärtsila die ons al meer dan 10, 15 jaar steunen als sponsoren van het hoofdpodium en het Abbot podium.  Het zegt iets over het draagvlak van het festival. Maar ook een goed team en vrijwilligers zijn zeer belangrijk. En dit samen tot één geheel laten worden, ik denk dat ik dat wel heb laten zien.’

 

Producent Bevrijdingsfestival Overijssel

Niek van der Sprong , producent van het bevrijdingsfestival, investeert in Zwolle door te bouwen aan het ‘merk’ Zwolle. Het Bevrijdingsfestival Overijssel is onder zijn bezielende leiding uitgegroeid tot een geweldig evenement. Het is een professioneel, groots en inhoudelijk zeer gewaardeerd festival. Sterker nog, het behoort tot de top van bevrijdingsfestivals van ons land.
Niek maakt van dit festival een evenement met inhoud voor iedereen. Dat geldt ook voor andere festivals waarbij hij betrokken is. Van Stadsfestival tot Festival ZwART, van VNG Jaarcongres tot de viering van 200 jaar Koninkrijk: met zijn enthousiasme weet hij mensen van jong tot oud te inspireren, te stimuleren en te verbinden. Hij geeft daarbij jong talent ruimte en vertrouwen.

Erepenning

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Niek van der Sprong telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders 29 personen en/of organisaties.

De gemeente maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. Oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburgers van de stad.

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren