PEC ZwolleSport

Niek Loohuis nieuwe trainer PEC Zwolle O19

Zwolle – Niek Loohuis wordt de nieuwe trainer van PEC Zwolle O19. De jeugdtrainer neemt de plek in van Michael Valkanis, die de club verlaat om als assistent-bondscoach van Griekenland aan de slag te gaan. Loohuis (33) keerde onlangs terug bij de PEC Zwolle Voetbalacademie.

Via amateurclub Quick ’20 uit Oldenzaal kwam Loohuis in 2007 in het betaald voetbal terecht. Bij BV Veendam deed de verdedigende middenvelder het zo goed dat hij een overstap verdiende naar sc Heerenveen. Een seizoen later keerde Loohuis echter weer terug naar Veendam. Na het faillissement van die club in 2013 streek de voormalig profvoetballer weer neer bij Quick ’20. Toen al richtte Loohuis zich op het trainersvak. Na trainer te zijn geweest bij PEC Zwolle O15 werkte Loohuis weer voor FC Twente, waar hij ook al als jeugdspeler actief was. Met FC Twente O19 werd de in Losser geboren trainer vorig seizoen kampioen en werd promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Een langer verblijf in Enschede bleef uit, waarna PEC Zwolle zich meldde.

Technische manager Mike Willems reageert op de aanstelling van Loohuis: “Ik ben heel blij dat Niek vanaf dit seizoen PEC Zwolle O19 onder zijn hoede gaat nemen. Als profvoetballer heeft hij meer dan 150 wedstrijden gespeeld en weet hij dus als geen ander wat er van jonge voetballers gevraagd wordt. Niek is daarnaast al betrekkelijk vroeg het trainersvak ingerold. In het begin van zijn trainersloopbaan was hij al actief bij onze club, mede hierdoor en vanwege de progressie die hij boekte, hebben we hem enkele maanden geleden bereid gevonden om terug te keren. Door het vertrek van Michael Valkanis, krijgt Niek nu de kans om zijn kennis en kunde over te brengen op onze oudste jeugdspelers, die net als Niek vroeger, er alles aan doen om profvoetballer te worden.”

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button