Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle: 58 flexwoningen aan het water met uitzicht op mooie natuur

Zwolle – Woningcorporatie DeltaWonen uit Zwolle wil op een braakliggend terrein aan de dokter Eeftinck Schattenkerkweg 58 tijdelijke woningen plaatsen voor verschillende doelgroepen. De woningen komen naast de al aanwezige flexwoningen te staan van De Steiger. Een mooie locatie omringd door water en met uitzicht op natuur.

26 rug-aan-rugwoningen en 32 appartementen

Het gaat om 26 rug-aan-rugwoningen en 32 appartementen, allemaal met een eigen keuken, badkamer en toilet en één slaapkamer. Ook komt er een ontmoetingsruimte voor de bewoners op het terrein. Daarnaast is er plek voor 27 parkeerplaatsen. De woningen die DeltaWonen gaat plaatsen zijn tussen 45 en 50 vierkante meters groot.

Dit is de plek waar de flexwoningen komen

Eén en tweepersoonshuishoudens

De nieuwe flexwoningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens die snel een woonruimte nodig hebben, zoals starters, statushouders en jongeren met begeleiding. De huurders krijgen een tijdelijk contract, voor de periode dat de omgevingsvergunning geldt, en behouden hun inschrijfduur bij De Woningzoeker.

Zo’n 15 woningen zijn bestemd voor een begeleid jongerenproject. Ongeveer 20 woningen worden toegewezen aan statushouders.

Verplaatsbaar

Het plan voor flexwonen past bij de ambitie om van Oosterenk een duurzame leefomgeving te maken voor wonen, werken en recreëren. DeltaWonen werkt hiervoor samen met de gemeente Zwolle en andere partijen. De tijdelijke woningen worden zo duurzaam mogelijk gebouwd en kunnen na afloop van de vergunning weer worden verplaatst naar een andere locatie.

Planning


DeltaWonen verwacht in de eerste helft van 2024 te kunnen starten met de uitvoering van dit plan. Of dat lukt, hangt af van de onderzoeken en procedures die ze moeten doorlopen.  DeltaWonen houdt de omwonenden op de hoogte van de voortgang en de gevolgen voor de buurt. De woningen worden verhuurd via De Woningzoeker.


De nieuwe flexwoningen komen naast het complex de Steiger op de Oosterenk.

Locatie op de Oosterenk waar de flexwoningen zijn gepland. Hoe de woningen er precies uit gaan zien is nog niet helemaal bekend. De inzet is een visualisatie maar kan nog veranderen. Het gaat níet om containerwoningen maar om hoogwaardige kwaliteitswoningen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button