112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Acht bewoners Arcadiaflat tijdelijk naar de Kievitsbloem

Zwolle – Acht bewoners van de Arcadiaflat worden tijdelijk opgevangen bij Driezorglocatie de Kievitsbloem. Zij kunnen vannacht niet terugkeren in hun appartement in het woonzorgcentrum aan de Hogenkampsweg. Daar ontstond vanmiddag brand in een flat op de negende verdieping.

Recreatieruimte ‘De Terp’ van WIJZ

Hierop werd het hele complex ontruimd. De eerste opvang van de bewoners vond plaats in de recreatieruimte De Terp, direct voor de flat. Na het sein brandmeester is de schade opgenomen en gekeken of iedereen weer terug kon naar zijn woning. De vier bewoners die voor controle naar het ziekenhuis waren gebracht zijn gelijk s’ middags weer ontslagen. ‘Gelukkig geen gewonden’, aldus  communicatie adviseur Elizabeth Alferink van Driezorg.

In een appartement op de 9e verdieping is de brand begonnen

Rond half vier zondagmiddag zijn de eerste bewoners teruggebracht naar hun woning. Voor de verdiepingen 10 tot en met 13 is een schoonmaakbedrijf ingeschakeld. De mensen die op deze verdiepingen hun appartementen hadden moesten tot de avond wachten tot ze weer terug konden. Ook heeft een aantal er voor gekozen om bij familie te slapen.

Voor de acht bewoners van de negende verdieping , die door de schade niet kunnen terugkeren, is vervangende woonruimte gevonden bij woonzorgcentrum de Kievitsbloem in Zwolle Zuid. Ook hebben sommige bewoners ervoor gekozen om naar familie te gaan. Hoe lang de tijdelijke opvang duurt is nu nog niet bekend. Dat hangt af van de hoeveelheid roetschade in de appartementen.

Geen gewonden

Bewoners en familie zijn geïnformeerd. De betrokken hulpdiensten gaven aan dat het proces goed is verlopen. Janita Gorte, directeur-bestuurder van Driezorg geeft aan: “Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. We zullen er alles aan doen om ook de bewoners van de 9 e verdieping zo snel mogelijk weer terug in hun appartement te krijgen. Ik ben blij dat veel collega’s, familieleden van de bewoners en vrijwilligers direct hulp boden. Mijn dank gaat ook uit naar het adequaat handelen van de hulpdiensten en naar Wijz die hun locatie De Terp onmiddellijk beschikbaar stelden”.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button