Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Mannenschuur Zwolle haalt 9.800 euro op voor ‘Knooi’n en lul’n’

Crowdfundingsplatform www.samenvoorelkaar.nl

Zwolle – De Manneschuur in Zwolle heeft via een crowdfundingsactie een bedrag van € 9.800,- opgehaald. Ze gaan daarmee gereedschap en materiaal kopen en een schuur om spullen in op te bergen. Ook is het de bedoeling om workshops te organiseren. Als je je afvraagt wat die mannenschuur dan wel niet is? Nou dat kunnen we je vertellen. Het is een plek waar mannen-met-mannen fijn kunnen “knooi’n & lul’n”.

Met de Mannenschuur wil Herold Brinkman, de initiatiefnemer, een plek bieden voor mannen om uit hun isolement te komen. Die plek is er elke woensdag middag in de grote werkplaats van CO. aan de Esdoornstraat in Zwolle. Aan de werkbank met een bak koffie, een luisterend oor en wat creativiteit. Zodat deze mannen hun huis weer uit gaan, zich veilig voelen, zin in de dag hebben, mensen leren kennen en om eindelijk eens over dingen te praten waar ze mee rondlopen. Het bewezen concept van The Men’s Shed (Ierland) heeft al een succesvolle plek in het Groningse Slochteren. De mannen voelen zich gezien en doen er weer toe!

Mannenschuur info

“We bieden de mannen een plek om -kortweg- te knooi’n en te lul’n.” aldus Herold. “We zijn 28 september 2022 gestart en hebben al mooie verhalen opgehaald. Mannen voelen zich gezien bij ons. We zien ook dat ze zich uitgedaagd voelen door de creatieve ondernemers bij Co!”

Crowdfunding via de provincie Overijssel

Goede ideeën en initiatieven kunnen soms geld, materialen of hulp gebruiken om daadwerkelijk tot bloei tot komen. Samen met het platform Voor je Buurt heeft de provincie Overijssel daarom een crowdfundingsplatform opgezet. De resultaten zijn zeer positief. De eerste vijf initiatieven, waaronder dus de Mannenschuur uit Zwolle, hebben hun doelen met enthousiaste campagnes binnen maar liefst zes weken behaald. Dit is mede mogelijk gemaakt door 412 donateurs uit de Overijsselse samenleving die gezamenlijk 30.000 euro hebben bijgedragen. De provincie en het VSBfonds hebben met matchfunding ook nog een bijdrage geleverd voor in totaal 12.000 euro. Hiermee kunnen de initiatiefnemers aan de slag met de realisatie van hun projecten.

Nieuwe initiatieven zijn van harte welkom. Kijk op het crowdfundingsplatform www.samenvoorelkaar.nl voor het indienen of ondersteunen van projecten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Mannenschuur (@demannenschuur)

Gerelateerde artikelen

Back to top button