Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwen op RKC – PEC Zwolle

Zwolle – Voor PEC Zwolle staat zaterdagavond de belangrijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. De Blauwvingers, die 2020 voortvarend zijn gestart, trappen om 20.45 uur af in het Mandemakers stadion.

RKC Waalwijk is op dit moment de nummer laatst van de Eredivisie en heeft een achterstand van zes punten op ADO Den Haag, dat zeventiende staat. De ploeg van trainer/coach Fred Grim, die afgelopen jaar ten koste van Go Ahead Eagles promoveerde, speelde tot nog toe elf punten bij elkaar. De laatste drie wedstrijden gingen verloren. In de vorige speelronde was AZ, nummer twee van de ranglijst, met 4-0 te sterk voor RKC Waalwijk.

PEC Zwolle

PEC Zwolle daarentegen is 2020 sterk begonnen. Na twee gelijke spelen tegen FC Utrecht (3-3) en Willem II (0-0), wonnen de Zwollenaren met 1-0 van FC Groningen. Yuta Nakayama maakte vlak voor rust de enige goal van de wedstrijd, toen hij een corner achter FC Groningen-doelman Sergio Padt kopte.

Clint Leemans en Stanley Elbers komen dit seizoen op huurbasis van PEC Zwolle uit voor RKC Waalwijk. Eerstgenoemde is dit seizoen één van de revelaties bij de Brabanders. In zeventien wedstrijden kwam Leemans tot vier doelpunten en evenzoveel assists. Eén van die doelpunten maakte hij in de heenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Elbers speelde dit seizoen in negen wedstrijden mee bij RKC Waalwijk. Op dit moment staat de vleugelspeler, die twee keer trefzeker was dit seizoen, aan de kant met een hamstringblessure.

Reza Ghoochannejhad

Reza Ghoochannejhad was bij de eerdere ontmoeting dit seizoen de grote man aan de kant van PEC Zwolle. Als invaller kwam de debutant in het veld bij een 1-2 achterstand. Na de invalbeurt van de spits kantelde de wedstrijd onmiddellijk en binnen een tijdsbestek van nog geen halfuur scoorde Ghoochannejhad vier keer. De voormalig international van Iran werd hiermee de eerste invaller in de historie van de Eredivisie die vier keer trefzeker was in één duel.

In de Eredivisie ging PEC Zwolle vijf keer eerder op bezoek in Waalwijk. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in het Mandemakers stadion was in het seizoen 2013/2014. Destijds eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Tien minuten na rust opende Daniël de Ridder de score, waarna Mateusz Klich snel gelijkmaakte. In het seizoen 2012/2013 won PEC Zwolle voor het laatst voor de competitie in Waalwijk. Fred Benson en Ronnie Reniers waren trefzeker. Een paar dagen later werd er dat seizoen ook in de beker nog gezegevierd bij RKC (2-4).

Arbitrage

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. Hij zal worden geassisteerd door Richard Polman en Maarten Ketting. De official in het Mandemakers stadion is Jannick van der Laan. De VAR is Erwin Blank en hij zal worden bijgestaan door Gerrit Fikkert.