Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Natuurwerkdag Zwolle 7 november: zagen, snoeien en vegen

Op zaterdag 7 november is het de landelijke Natuurwerkdag van LandschappenNL. In Zwolle organiseren initiatieven aangesloten bij Groene Loper Zwolle deze dag verschillende activiteiten. Op tien locaties in de stad kunnen bewoners aan de slag in de natuur of op de buurttuin in hun eigen omgeving. Heeft u ook zin om samen met buren, vrienden of familie een dagje buiten te werken? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor een activiteit bij u in de buurt.

Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. Zagen, snoeien, vegen: jong en oud kan zaterdag 7 november werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Meedoen aan deze opknapbeurt van het landschap is leuk, gezellig en ook nog eens gezond! Een mooie manier om uw buurtgenoten te ontmoeten en de handen uit de mouwen te steken.

Activiteiten in Zwolle

In Zwolle organiseren initiatieven aangesloten bij Groene Loper Zwolle verschillende activiteiten tijdens de Natuurwerkdag. Zo kun je onder andere wilgen knotten in Stadshagen, struiken planten bij het Groene Veer of helpen bij het bouwen van geschikte verblijfplaatsen voor de otter in Langenholte. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Bij de Meanderhof kunnen zij het insectenhotel uitbreiden met een bruidssuite en een nieuwe keuken. Bij de Groene Kinderopvang kunnen kinderen popcorn bakken boven het kampvuur. Kijk voor het complete aanbod op www.natuurwerkdag.nl.

Groene Loper Zwolle

Het meedoen aan de landelijke Natuurwerkdag van LandschappenNL is een activiteit die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle.

Zin om samen met buren, vrienden of familie een dagje buiten te werken? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan!

 

Aanmelden natuurwerkdag

 

15061452104_57a3e203dd_z

15497602019_fddd437799_z

Gerelateerde artikelen

Back to top button