Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Natuurwerkdag activiteit Phoenix Schooltuin

Bij RK Jenaplanschool de Phoenix is er nu een tuin waar de kinderen in kunnen spelen met dank aan de hulp op de natuurwerkdag van vorig jaar. Toen hebben we flink gesnoeid en daarna is de opbouw van de tuin begonnen. De kinderen genieten al van de tuin en dit willen we zo houden. Vandaar dat we dit keer de tuin winterklaar willen maken en nog wat onderhoudswerkzaamheden willen doen.

Werkzaamheden

Vele handen maken licht werk! We willen dat de kinderen in de tuin blijven ontdekken en spelen. Hiervoor is het nodig dat de tuin winterklaar wordt gemaakt en dat er wat kleine onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Op de landelijke natuurwerkdag kan iedereen komen helpen met snoeien, onkruid verwijderen en meer. Je kunt alleen komen, maar je mag ook iemand meenemen. Ook als je maar een gedeelte van de tijd kunt komen helpen ben je welkom! Doe je laarzen aan, neem een snoeischaar en handschoenen mee en kom helpen!

Over de Natuurwerkdag

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap.

Wat kun je zoal doen op de Natuurwerkdag?
Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Activiteiten voor kinderen
Ook kinderen zijn zeer welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button