Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Natuurplatform Zwolle komt in actie voor behoud groene karakter en doelstellingen Doepark Nooterhof

Zwolle – Het beheer van Doepark Nooterhof is onlangs door de Landstede Groep teruggegeven aan de gemeente Zwolle omdat niet langer binnen de onderwijstaken van de MBO instelling past. De gemeente Zwolle is nu op zoek naar een commerciële partij die per oktober 2018 het beheer op zich gaat nemen. Natuurplatform Zwolle (NPZ) maakt zich zorgen en stelt 5 acties voor om het groene karakter en de natuur en milieu-doelstellingen van Doepark Nooterhof te handhaven. Ze heeft hiervoor een brief gezonden aan de gemeenteraad.

Samengevat vraagt het Natuurplatform Zwolle aan de gemeente de volgende acties:

  • Handhaaf de kaders van de “inrichting-, beheer- en onderhoudsovereenkomst Nooterhof” uit 2007, met als uitgangspunt dat daardoor de integrale kwaliteit, de leefbaarheid en de groenkwaliteit van het park, inclusief de opstallen, blijvend zullen zijn gewaarborgd.
  • Onderhandel met Landstede om afstand te doen van de opstallen, teneinde een nieuwe exploitant meer kans te geven om tot een succesvolle , ecologisch verantwoorde invulling, binnen dit uitgangspunt te kunnen komen.
  • Onderzoek of het gebied weer door de Gemeente Zwolle zelf, en in samenwerking met verschillende groene en/of milieupartners en duurzame kleinschalige bedrijfjes beheerd en geëxploiteerd kan worden, afgestemd met de duurzame ontwikkelingen op het naastliggende terrein van Enexis.
  • Voorkom verdere bebouwing van de Nooterhof. Behoud en versterk het bestaande groen, zowel binnen als buiten de hekken is dit een belangrijk onderdeel van de groene vingerstructuur.
  • Ondersteun de Bijenvereniging Zwolle bij het behoud van van de Schotmanstal. die uiterst goed past in onze visie op de toekomst van het park.

Gerelateerde artikelen

Back to top button