Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle wint IJsselderby!

Zwolle – PEC Zwolle heeft de eerste IJsselderby van het seizoen gewonnen. In het MAC3PARK stadion wordt Go Ahead Eagles met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Na de snelle 1-0 van Queensy Menig zorgen Mustafa Saymak en Danny Holla na rust voor de twee andere Zwolse doelpunten. ,,Dit is heel lekker”, glundert aanvaller Menig.

Zwolle begon met dezelfde opstelling waarmee het eerder ook Excelsior (0-2) en VVV-Venlo (2-1) had verslagen. De thuisploeg kende een fijne start. Nadat Sam Hendriks een enorme kans namens Go Ahead om zeep hielp, scoorde Menig wel. Hij werd diep gestuurd door aanvoerder Bram van Polen. De lob van de aanvaller ging vervolgens fraai over de uitstormende doelman Theo Zwarthoed. In die fase had de thuisploeg de marge kunnen vergroten. Queensy Menig schoot in kansrijke positie over, terwijl de bal na inzet van Youness Mokhtar uiteen spatte op de lat. Doordat een tweede treffer uitbleef, konden de bezoekers toch weer langszij komen. Een voorzet van Darren Maatsen werd teruggekopt richting aanvoerder Sander Fischer. De captain volleyde de bal in de kruising.

Na rust was het Zwolle dat de bovenliggende partij was. Toch had Go Ahead de eerste grote mogelijkheid. Marcel Ritzmaier plaatste de bal uit een vrije trap op de bovenkant van de lat. Een minuut later was het Zwolle dat wel scoorde. Mustafa Saymak kreeg de bal op zo’n twintig meter van het vijandelijke doel aangespeeld. Met zijn mindere linkervoet kegelde hij de bal in het doel. De Deventenaren probeerden het vervolgens wel, maar Zwolle, gesteund door een volgepakt en enthousiast meelevend stadion, bleef overeind. PEC Zwolle-keeper Mickey van der Hart hield vlak voor tijd zijn ploeg op de been door inzetten van invallers Kevin Brands en Kenny Teijsse te keren. In minuut 88 viel vervolgens de beslissing. Sander Fischer maakte een overtreding op Anass Achahbar en werd door scheidsrechter Gözübüyük met een rode kaart van het veld gestuurd. De vrije trap werd door Danny Holla binnengeschoten, waarna het Zwolse feestje kon beginnen. Go Ahead-trainer Hans de Koning vond na afloop dat 2-2 een juiste afspiegeling van de verhoudingen was. ,,Iedereen heeft zijn eigen werkelijkheid. Ik vind dat we verdiend hebben gewonnen. Het had wel zomaar gelijk kunnen zijn”, vond PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle andermaal thuis. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen Roda JC.

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 3-1 (1-1)

Toeschouwers: 13.200
Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Holla, Menig, Marinus (PEC Zwolle), Wolters, Achenteh, Ritzmaier, Groenbast, Zwarthoed (Go Ahead Eagles)
Rode kaart: 89. Sander Fischer (Go Ahead Eagles)

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk, Holla, Warmerdam, Ehizibue (76. Achahbar), Saymak (71. Marinus), Mokhtar (19. Thomas), Menig

Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh, Duits (74. Suk), Nieveld, Ritzmaier (85. Teijsse), Maatsen, Wolters, Hendriks (68. Brands)