Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoetbalVoorpagina

Video – PEC weet tij nog niet te keren

Zwolle – Door Jelle – PEC.nu
De wedstrijd waarbij PEC de uitgelezen kans had om eindelijk weer eens te winnen is op een teleurstelling uitgekomen. Er werd in de tweede helft nog lang geknokt met 2 centrale verdedigers in de spits en snelle flankspelers ernaast en erachter maar te vaak ging de bal langs het doel.

Deze wedstrijd moest het gebeuren. Het was aan PEC om aan het publiek te laten zien dat er nog steeds genoeg strijd in de ploeg zit om de eindelijk weer eens te winnen. In een bijna vol stadion startte PEC prima en met de supporters erachter kwam het tot een aantal kleine kansen via Mokhtar, Saymak en Namli. Willem II zocht de aanval wel op maar bij hen verliep moeizaam. Enkel via Croux kwamen de bezoekers tot een aantal kleine kansen. Een domper was wel dat een prima spelende Thomas vanwege een blessure aan zijn knie door Erik Bakker vervangen moest worden.

PEC Zwolle had de meeste kansen, maar de meeste ballen gingen nipt langs of naast het doel heen. Een keer redde de keeper van Willem II goed op een schot dwars door midden van Namli. De rest van de eerste helft ging vooral op aan veelvuldig balverlies en een spelbeeld wat zich vooral afspeelde ver van beide doelen. Het publiek zag het spelbeeld aan en een zucht van berusting sloeg door het stadion.

De tweede helft startte een beetje zoals de eerste helft ook van start ging. Zwolle had een aantal behoorlijke kansen maar bleek in aanvallend opzicht machteloos. Een klassiek voorbeeld was een ingevallen Menig. Na een mooie rush produceerde hij een dusdanige zwakke f-jes achtige voorzet waardoor de bal meteen weer ingeleverd werd. Willem II zag de ruimtes achter de aangesloten verdedigende linie en plaatste de bal over Marcellis heen. De vrije Chririvella werd gevonden en bracht de stand onverdiend op 0-1.

John van’t Schip zag na deze achterstand nog maar 1 optie. Een pompen of verzuipen tactiek. Hiermee liet hij zien dat ook hij ten koste van alles het tij zou willen keren. Freire kwam in de ploeg en mocht samen met Sandler ruim 20 minuten in de spits spelen. Wat vroeger ooit met Yobo gebeurde werd dus nog even dunnetjes over gedaan. Vele ballen werden naar voren geschoten maar tot echt grote kansen kwam het niet. Nog steeds werden er een hoop ballen naast het doel gemikt. Waardoor de wedstrijd uiteindelijk als een nachtkaars uitging.

Volgende week wacht AZ voor PEC. Dit is de laatste mogelijkheid om de 8ste positief veilig te stellen.