Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nationale Zaaidag; zaaien voor de bij aan het Meanderhof in Stadshagen

Zwolle – Het is Nationale Zaaidag. Iedereen werd vandaag opgeroepen om bloemen te zaaien waar vooral bijen dol op zijn. In Zwolle werd zo’n 12.000 m2 aan bloemen ingezaaid door 131 buurtinitiatieven, scholen, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties. Bij elkaar een bloemenzee te vergelijken met 2 voetbalvelden. Zo ook bij de Meanderhof in Stadshagen waar Erik Kruif, bewoner en werkzaam bij Landschap Overijssel, samen met de buurtkinderen een aantal plekken inzaaide.

De bloemen moeten meer bijen, vlinders en andere insecten aantrekken die weer noodzakelijk zijn voor bijvoorbeeld de bestuiving van onze fruitbomen. Maar natuurlijk ziet het er ook prachtig uit voor de buurt.

Om het bloemenlint zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de Zwolse bijen, vlinders en andere insecten heeft de organisatie de Groene Loper gekozen voor een heus Zwols inheems zaadmengsel, met zaadjes van onder andere de Gewone Margriet, de Gele Morgenster en de Circhorei. Op verschillende uitdeelpunten in Zwolle kon iedereen voor én tijdens de Nationale Zaaidag biologisch bloemzaad afhalen.

Het bloemenlint en Groene Loper Zwolle worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Zwolle en provincie Overijssel.

 

Bloemenlint Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling.
Groene Loper Zwolle Het aanleggen van het bloemenlint is één van de activiteiten die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit in hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button