Kunst & CultuurVoorpagina

Nationale Voorleesontbijt

Zwolse wethouders lezen voor

Zwolle – Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen stimuleren aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen werden op woensdag 23 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt. Op verschillende peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zwolle werd de ochtend begonnen met ontbijt en het prentenboek “Een huis voor Harry” van Leo Timmers. Naast het ontbijt staan de rest van de tien dagen in het teken van voorlezen en allerlei verschillende (lees) activiteiten.

Ook binnen de Stadkamer worden, tijdens deze tiendaagse, verschillende dingen georganiseerd. Wie zich wil aanmelden of het volledige activiteitenprogramma van de Nationale Voorleesdagen wil bekijken kan dat doen via de link.

Foto: © RTVFocus – wethouder Schuttebeld leest voor bij peuterspeelzaal Tichelmeesterlaan.

Leo Timmers

Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een aaibaar hoofdpersonage die aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Het boek gaat over een kat die liever binnen blijft dan buiten speelt. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel maar hij raakt haar kwijt en weet niet meer waar hij is. Gaat hij de weg naar huis terug vinden?

Stadkamer

Het grootste doel blijft dat het belangrijk is om jonge kinderen ook na de Nationale Voorleesdagen voor te blijven lezen. Daarom heeft de Stadkamer een actie opgezet. Kinderen die nog geen lid zijn van de bibliotheek maar dit tijdens de voorleesdagen worden ontvangen bij aanmelding een vingerpoppetje cadeau.

 

Een huis voor Harry – Voorleesontbijt

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren