Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Nationale toppers aan de start bij NK paratriathlon

Zwolle – De Milligerplas is ook dit jaar weer het decor van het Nederlands Kampioenschap Paratriathlon. Het Nederlands Kampioenschap Paratriathlon vindt plaats op zaterdag 24 september. De afgelopen drie jaar ging er al een serie voor gehandicapte sporters van start tijdens Triathlon Zwolle. Dat Zwolle nu de thuisbasis is voor het NK, is voor de organisatie de kers op de taart.

Nationale toppers

Het NK Paratriathlon gaat over de 1/8ste afstand. Op de deelnemerslijst staan Nationale toppers als Joleen Hakker en Geert Schipper. Beide deelnemers deden onlangs nog mee aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer verschijnt aan de start van het NK Paratriatlon.

In totaal zullen er naast de deelnemers aan het NK Paratriathlon zo’n 500 atleten meedoen aan deze zesde editie van de Triathlon Zwolle.

Verschillende series

Naast het NK paratriatlon gaan er, net als voorgaande jaren, diverse series over de kwart (1000 meter zwemmen, 40km fietsen, 10km hardlopen) en achtste (500 meter zwemmen, 20km fietsen, 5km hardlopen) afstand van start. Triathlon Zwolle is bij uitstek een geschikt evenement voor zowel de ervaren triatleet als de beginnende sporter.

De eerste series gaan van start om 10:00 uur met deelnemers aan de kwart afstand. Om 12:00 uur begint het NK Paratriathlon. De series over de achtste afstand zullen van start gaan vanaf 13:15 uur.

De start van de triathlon is nabij het strandhuis aan de Milligerplas.

Gerelateerde artikelen

Back to top button