Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Nationale Kinderzwerfboekdag

Zwolle – Op woensdag 30 september is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Kinderzwerfboekstation De Bolle Minibieb doet mee! Het station roept kinderen op om 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur. Uiteraard kan er dan ook een leuk boek uit De Bolle Minibieb mee naar huis terug genomen worden.

Breng een boek

De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation De Bolle Minibieb aan de Diezerhoven in Zwolle kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Het boek wat je meeneemt kan je in De Bolle Minibieb zetten of door de brievenbus op nummer 6 gooien. Beheerder Sigrid Huisman zal er zorg voor dragen en je boek een paar dagen later met een sticker weer verder laten zwerven.

Wat is een KinderzwerfboekStation?

Aan de Diezerhoven staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.

De Bolle Minibieb

De Bolle Minibieb is naast een KinderzwerfboekStation ook een minibieb voor volwassenen. Voor elk wat wils dus!
Voor meer informatie over De Bolle Minibieb, neem dan een kijken op de Facebookpagina óf de Instagrampagina van De Bolle Minibieb of scan één van de QR code’s.

Facebook
Instagram
Twitter

Gerelateerde artikelen

Back to top button