EconomieNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Nationale Grondstoffendag Zwolle: inspiratie opdoen voor circulaire economie

Cross-overs kunstoffenindustrie en agrifood topsectoren

Zwolle – Wethouder René de Heer trapte donderdag de Nationale Grondstoffendag af bij het Polymer Science Park in Zwolle. De dag is een initiatief van de Gemeente Almere. Dit jaar nam Zwolle het stokje over. Bijna 100 mensen dachten tijdens de bijeenkomst mee over een nieuwe wereld. De cross-over initiatieven tussen de voor de regio belangrijke kunststofindustrie en de agrifood sector stonden centraal tijdens deze reststromen bijeenkomst.

In de Regio Zwolle vinden tal van circulaire initiatieven plaats waarbij reststromen omgezet worden tot grondstof. Waar de kunststofindustrie inzet op hergebruik van kunststofafval, zet de agrifood sector in op hergebruik van natuurlijke reststromen. Cross-overs in de kunststofindustrie en de agrifood leiden tot nieuwe verdienmodellen en versterking van de regionale economie.

Ondernemers vertelden op deze dag over hun circulaire cross-over initiatieven en nodigden het publiek uit om, op een later moment in het jaar, dit initiatief te bezoeken tijdens de Circulaire Regio Zwolle Tour.

Met de Nationale Grondstoffendag wordt aandacht gevraagd voor de opgave en nieuwe rol van overheden op het gebied van hergebruik op het opwaarderen van de reststromen. De overheid is hierbij een belangrijke speler, omdat het de producent en eigenaar is van die reststromen, zoals biomassa, oud asfalt en oud straatmeubilair. Daarbij gaat het over miljoenen tonnen afval.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button