Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Nationale finales Skills Heroes bij Deltion

Van 10 t/m 12 december a.s. staan de Skills Heroes, Nationale kampioenschappen voor vakmanschap op het programma. Tijdens dit evenement gaan 150 mbo-studenten uit het hele land de strijd aan om Nederlands kampioen in hun vakrichting te worden. In totaal vinden er 22 kampioenschappen plaats, waarvan 18 bij het Deltion College, 3 bij ROC Mondriaan en 1 bij ROC van Twente.

Deltion College

Er zijn 33 Deltion studenten geselecteerd, die 10 en 11 december bij het Deltion College en ROC Mondriaan gaan strijden om het Nederlands kampioenschap. Van een Schoonheidsspecialist, Timmerman tot een Autotechnicus. Op www.skillsheroes.nl/wedstrijden/deelnemers-najaar-2014 staat een compleet overzicht van de deelnemers.

Nieuw: vakwedstrijd Internationaal Ondernemen
Nieuw dit jaar is de wedstrijd Internationaal ondernemen. Deltion heeft deze wedstrijd in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Altrex BV uit Zwolle vormgegeven. Tijdens deze wedstrijd moeten de studenten in tweetallen een exportmarketingplan schrijven en presenteren voor Altrex BV. De Nederlands kampioenen mogen mee op handelsmissie met Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Organisatie

De coördinatie van Skills Heroes is in handen van Skills Netherlands. Skills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meer informatie over Skills Netherlands staat op www.skillsnetherlands.nl.Naast Skills Netherlands is er een belangrijke rol in de organisatie weggelegd voor ROC Mondriaan, ROC van Twente i.s.m. Stichting Ribo, de Groene Welle, AOC Terra, het Deltion College, Kenniscentrum Savantis en Kenniscentrum Calibris. Deze partijen zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de wedstrijdopdracht, het beoordelingsformulier en het samenstellen van een de vakjury.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking bij Deltion vindt donderdag 11 december vanaf 16.15 uur plaats op het evenementenplein van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Afhankelijk van de uitslag selecteert Deltion twee studenten die 11 t/m 16 augustus 2015 mee mogen doen aan de WorldSkills in São Paulo, Brazilië.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren