Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Nationale finale vmbo-vakwedstrijden bij Deltion College

Deltion locatie nationale finale vmbo-vakwedstrijden

Op donderdag 12 maart vindt de nationale finale van Skills Talents, dé vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers plaats. Het strijdtoneel voor deze feestelijke 10e editie is het Deltion College in Zwolle. Er doen 276 leerlingen mee binnen tien vakrichtingen.

De organisatie, Skills Talents, trapte af met een reeks provinciale kampioenschappen. Dit leverde in elke provincie een ijzersterk team op, dat doorgaat naar de finale op 12 maart. Er wordt gestreden binnen tien vakrichtingen, zoals Horeca, Zorg & Welzijn, Bloem & Design en Mobiliteit & Voertuigen.

Finale opdracht: organiseer een festival

Alle provincieteams krijgen de opdracht om met elkaar een fictief festival te organiseren. Elk vakteam heeft uiteraard een andere taak. Zorg & Welzijn regelt bijvoorbeeld een veilige omgeving voor bezoekers, Horeca verzorgt het culinaire aspect en team Techniek & Ontwerp ontwerpt de indeling van het terrein. Aan het eind van de dag worden alle inspanningen beoordeeld door een vakjury.

Openingsceremonie

Op woensdagavond 11 maart vindt voor de finalisten een openingsceremonie plaats, compleet met vlaggenparade, sprekers, een talkshow en entertainment. Tanja Jadnanansing, Tweede Kamerlid van de PvdA is één van de gasten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button