Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

National Geographic City Clean-Up in Zwolle

Zwolle – Een ochtend mee helpen om Zwolle zwerfplasticvrij te maken? Zondagochtend kan iedereen die dat wil de handen uit de mouwen steken tijdens de City Clean-Up van National Geographic. De maand juni staat bij het magazine en de TV zender in het teken van Stop met Plastic – de jaarlijkse actie tegen wegwerpplastic. National Geographic wil met de actie voor 2020 wereldwijd 1 miljard stuks plastic uit de oceaan houden.

Het startpunt van de City Clean-Up in Zwolle is het Stadsstrand op het Rode Torenplein. De deelnemers van de Clean-Up verzamelen ’s ochtends om tien uur. De Clean-up eindigt om één uur. De routes duren circa 1 tot 1,5 uur. Er worden ook speciale familieroutes georganiseerd die geschikt zijn voor (jonge) kinderen. Bij aankomst ontvangt iedereen die meegeholpen heeft een uniek National Geographic t-shirt.

Eerdere Clean-Up’s waren er deze maand in Den Haag en Nijmegen.

9 Miljard kilo plastic Een dode walvis met 80 plastic tassen in de maag, containers vol plastic in de Waddenzee, een plastic zak op 11km diepte in de Marianentrog… Keer op keer worden we geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van plastic vervuiling. Jaarlijks belandt 9 miljard kilo plastic in de oceaan – en dat terwijl veel producten, zoals rietjes en plastic tasjes, makkelijk te vervangen zijn. National Geographic moedigt daarom mensen wereldwijd aan om op Stopmetplastic.nl een eigen Plastic Plan te maken waarin staat welke wegwerpproducten je niet meer wilt gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button