KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Nachtvlinders tellen in Zandhoven Bos

Zwolle – Op Vrijdag 5 juli 2024 is er een nachtvlindertelling in het Zandhoven Bos. De ontmoetingsplek is 650 meter lopen vanaf ‘Parkeerplaats Zandhove’. Deze ontmoetingsplek ligt langs een fietspad, op de overgang van het oude naar het nieuwe deel van het Zandhove Bos. Zie ‘Routebeschrijving’ voor een nadere uitleg, of stuur een mailtje als u een route-/wandelkaartje nodig hebt.

Gegevens

Start: 21:50
Eind: 01:00
Maximaal aantal deelnemers: 50
Opgeven verplicht: Nee

Contact: Silvio Lindhout
Telefoon:
E-mail: silvio_lindhout@hotmail.com

Routebeschrijving

Auto: vanaf de Wijheseweg (N337) neemt u de afslag naar de Hollewandsweg richting Zandhove. Vanuit de gemeente geldt het verzoek om te parkeren op ‘Parkeerplaats Zandhove’ (locatie parkeerplaats: https://maps.app.goo.gl/4z8S4egwdB8Wkjfo7). Vanaf de parkeerplaats volgt u de verharde weg richting het oosten tot u bij het bos aankomt. Eenmaal in het bos steekt u het bruggetje over om hierna direct rechtsaf te slaan. Volg dit pad en u zult uiteindelijk bij de ontmoetingsplek terecht komen. Mail gerust voor een uitgebreidere route- of wandelbeschrijving naar de ontmoetingsplek.

Fiets: de ontmoetingsplek is gelegen nabij het fietspad tussen de Oude Mars en Hoog Zuthem. Met de fiets kunt u dus dichterbij komen dan met de auto. Parkeer uw fiets niet op de paden en op enige afstand van de lichtopstellingen. Let op: dit fietspad is niet verlicht!

Bijzonderheden: Vrije in- en uitloop. Aanmelden niet verplicht. Een zaklamp meenemen is wel vereist.

Om 22:00 is de zon onder en kan het nachtvlinderen beginnen. De aftrap is met een kort praatje over nachtvlinders. Met felle lampen worden nachtvlinders naar witte lakens gelokt – dit komt op gang wanneer het goed donker is. Daarnaast maken deelnemers regelmatig een spannende wandeling door het bos waarbij het natuurlijke gedrag van nachtvlinders wordt geobserveerd.

Wees vrij om te komen en gaan wanneer u wilt. Voor vragen of een exacte routebeschrijving kunt u mailen naar het aangegeven mailadres.

Bij regen of storm gaat het niet door.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren