Kunst & CultuurMuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nachtprogrammering ‘Hedon nights’ diverser dan ooit

Zwolle – Het komende seizoen heeft ook de nachtprogrammering weer een prominente plaats in het programma van Hedon. Onder de naam Hedon Nights vallen de evenementen die speciaal zijn bedacht om de nachtelijke bezoekers van het Zwolse poppodium te bedienen. Voor de liefhebbers van het harde werk tot het meezingen van hits maar ook exotische muziek, techno en drum n bass, voor elke Zwollenaar is er wel een feest wat een nachtelijk bezoek aan Hedon de moeite waard maakt. De kaartverkoop voor Hedon Nights loopt via www.hedon-zwolle.nl en via Plato in Zwolle.

Programmeur Paul van ’t Veer: “Dit najaar is veelzijdiger dan ooit tevoren. We proberen iedereen te bedienen. Of dat nou hardstyle is of mensen die willen dansen op hits uit de zero’s, het kan dit najaar allemaal in Hedon. Daarnaast keren vaste waardes als Raw Definition en Definition Hardcore ook weer terug zodat de hardcore liefhebbers ook uitgebreid aan hun trekken komen. Voor de liefhebbers van Afrikaanse muziek hebben we Mama Africa en Lux neemt je weer mee voor een muzikale reis over de hele wereld. Dit najaar hebben ze een editie met Jamrock Sound, hét boegbeeld van de dancehall in Nederland. “Zelf kijk ik heel erg uit naar DEEP met Christian Smith, hij is een te gekke headliner die wereldwijd status en aanzien heeft zowel als DJ en producer, hij past perfect bij het groovy geluid van DEEP” aldus Paul van ’t Veer.

Nieuw

Nieuw in de programmering van Hedon Nights is dit najaar ook ELEKTRA, een collectief met enthousiaste Zwollenaren die zich hardmaakt voor elektronische muziek in de stad. Ze waren al meerdere keren te gast tijdens DEEP maar organiseren op 21 oktober voor het eerst een eigen feest in de Kleine Zaal van Hedon. Ook nieuw in de programmering van Hedon is Dikke Baap, deze waanzinnig populaire artiest geeft een optreden speciaal tijdens de studentenintroductie De Bruisweken. Maar later dit najaar komt hij terug naar Hedon voor een eigen avond. Verder komt er een editie van Housequake met Erik E & Roog en ook voor het nieuwe concept QULT, een open minded LGBTQIA+ feest vol muziek en positiviteit staat er een nieuwe editie in het programma.

Zaterdagnachtkoorts

Uiteraard ontbreken een aantal vast concepten niet, zo kan je ook dit najaar weer genieten van een nieuwe editie van Kabelbreuk, voor de editie op 25 november is niemand minder dan AUDIO gestrikt. Een grote headliner met nietsontziende drum ’n bass die regelrecht staat voor het concept. Nog een bekend feest uit het verleden wat eenmalig terugkeert is Zaterdagnachtkoorts. Dit is het roemruchte feest van Hans Stroeve met dit keer te gast Erik de Zwart.

“In het kader van het vijftigjarige bestaan van Hedon krijgt Hans Stroeve alle riumte om zijn eigen feest te cureren met uiteraard Hans zelf en een speciale set van Erik de Zwart. Maar laten we niet vergeten dat Hans inmiddels ook alweer dertig jaar in Hedon draait. Als er een iemand is die weet hoe je Hedon in beweging krijgt dan is het wel Hans Stroeve zelf” aldus Paul van ’t Veer. Uiteraard zijn er ook het komende seizoen weer edities van de populaire feesten als Fiesta Macumba, Vunzige Deuntjes, Zeroo’s Heroes, 30Something en VroegZat.

Kijk voor het hele programma op www.hedon-zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button