Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nachtelijk Harry Potter feestje in ‘Zweinsteins’ Waanders in de Broeren Zwolle

Zwolle – Om half 12 vrijdagnacht stonden zo’n 45 Harry Potter fans op het plein voor boekhandel Waanders. Wachtend tot de deuren van de bijzondere boekhandel open gingen voor de de release van ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’.

Release middernacht

Het nieuwe Potter boek mocht niet eerder dan zaterdag 19 november worden verkocht. Speciaal voor ongeduldige fans hield Waanders in de Broeren een Harry Potter-feestje. Met een magische sfeer met vuurkorven en zware houten deuren van de kerk. Die natuurlijk deden denken aan ‘Zweinstein’ , de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus uit de Potter boeken.

Na een boterdrank op het plein wachtte de fans binnen een mysterieuze sfeer met een groen uitgelicht orgel, Potter filmmuziek en een tafel met witte tafelkleden. Met uiteraard, aan het hoofd van de tafel, Albus Perkamentus, het schoolhoofd van Zweinstein. ‘We hebben een ‘stil’ van Perkamentus uit één van de films genomen en geprojecteerd aan het hoofd van de tafel om de sfeer compleet te maken’, aldus de woordvoerster van de boekhandel. Na een echte Potter dis werd om 12 uur precies het nieuwe boek uitgeserveerd.

31111243965_78fe177397_z

Oudere jongere

Vooral de oudere jongeren vanaf 25 jaar waren vrijdagavond van de partij. “De Potter fans van het eerste uur die er mee zijn opgegroeid en alle delen al hebben gelezen.” , aldus de Waanders woordvoerster. Zowel de nieuwe Potter als de boeken van het eerste uur vinden vandaag grof aftrek in de boekwinkel. “Potter is weer inmens populair. Je ziet dat ook de jeugd weer door het virus wordt aangestoken en juist  nu de eerste delen koopt.”

‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ is de tekst van het nieuwste Harry Potter-verhaal dat is omgezet in een toneelstuk. De première van de voorstelling was eind juli in Londen. Typerend voor het boek is dat het nu geen roman is maar dat alles in toneelvorm is geschreven.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button