Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nachtburgemeester start fietsverlichtingsactie ZAC

Zwolle – Op maandagavond 1 november, de eerste trainingsavond na het verzetten van de klok naar wintertijd, organiseerde ZAC een fietsverlichtingsactie. Samen met de jongste jeugd gingen de Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik, wijkagent Janka Walvius en ZAC voorzitter Denis Holterman “Zet je licht aan” – tags aanbrengen rond de uitgang en de fietsenstalling van sportpark Jo van Marle. Om 18.15 uur, na de training van de jongste groepen, ging de actie van start.

Zichtbaarheid in het verkeer

In de winter zijn bijna alle trainingen in het donker. het is belangrijk dat iedereen veilig van en naar de training gaat. Met de tag-actie vragen ze alle leden, junioren en senioren, om te letten op de zichtbaarheid in het verkeer. De actie wordt gesteund door fietsenmakers en ZAC- sponsoren Bart de Fietsenmaker en Henk Gerrits gesteund met kortingsbonnen voor het repareren van de fietsverlichting.

De kinderen kregen een spuitbus, waarmee ze zelf sjablonen mochten spuiten op de grond. Als ze nu met de fiets naar huis gaan, worden ze door de tags herinnerd dat ze hun fietsverlichting aan moeten doen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button