Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nachtburgemeester maakt ‘striptekening-straat’ op Primark bouwplaten

Zwolle – De saaie bouwplaten in de Voorstraat krijgen een verfje. Jeroen van Doornik voorziet de borden, die  het bouwterrein van de Primark afscheiden, van fraai geschilderde gevels. Niet alleen voor een mooie aanblik voor de Koning maar ook voor iedereen die regelmatig in of langs de Voorstraat komt.

De tekeningen geven een beeld van de verschillende gevels in de Voorstraat. Zo is bijvoorbeeld de gevel van het Vliegende Paard goed te zien in het rijtje. Van Doornik vertelt: ‘Ik ben gevraagd door de ondernemers uit de Voorstraat om te laten zien wat er allemaal mogelijk is hier. In de Voorstraat is het niet alleen maar gezellig uitgaan maar kun je ook een lekker hapje eten en bijvoorbeeld vergaderen’.

Nachtburgemeester

De ondernemers hadden van Doornik snel gevonden voor de opdracht, want naast dat hij beroemd is als nachtburgemeester bij de horeca en het uitgaanspubliek, is hij ook nog eens beeldend kunstenaar.

Koningsdag

De gevels zijn uitgevoerd in de kleuren blauw en wit en een beetje een beige gevelkleur. Van Doornik: ‘Het lijkt wel een striptekening, nu ik er zo voor sta.’ Op de vraag of het voor Koningsdag klaar is wordt volmondig ja geantwoord. ‘Ik moet het in de paar spaarzame uurtjes doen. Maar het gaat zeker lukken voor woensdag.’

De geschilderde straat zal tot eind december te zien zijn. Dan worden de bouwterreinplaten weggehaald.

 

26285271650_054a5d0e7b_z

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button