Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamVoorpagina

Nachtburgemeester krijgt maandag zijn ambtsketen uit handen van Burgemeester Meijer

Zijn aanstelling is pril, maar de agenda van PVC-Nachtburgemeester Van Doornik vult zich gestaag. Aanstaande maandag wordt een hoogtepunt voor de Nachtburgemeester. De Partij voor Cultuur zal de door haar aangestelde Nachtburgemeester voorstellen aan de gemeenteraad van Zwolle. Daarna zal Burgemeester Henk Jan Meijer Nachtburgemeester Van Doornik “behangen” met het nachtambtsketen.

Van Hese, partijleider PVC: “Het is niet te geloven hoe rap dit allemaal wordt opgepakt! Nog geen dag was het bekend dat Van Doornik de eerste Nachtburgemeester van Zwolle zou worden, of de telefoon stond roodgloeiend. De eerste activiteiten van de Nachtburgemeester zijn dit weekend: de heropening van galerie Het Langhuis en zijn aanwezigheid bij game evenement Arcadium. We zijn hier al maanden mee bezig, en nu is het echt begonnen. Voor een goede start zal Van Doornik ook aanschuiven tijdens de eerste vergadering van HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle). Dat zowel de Zwolse politiek als de horeca Van Doornik omarmt is boven verwachting. ”

Het ambtsketen voor de kersverse Nachtburgemeester is gemaakt door Zwollenaar Nienke de Wilde na een oproep of facebook. Het is gemaakt van zwarte knopen en ijzerdraad. Aan de ketting hangen een aantal bedeltjes. Een koker met daarin een klein gedicht, een hart van zilver en een zeemansknoop die doet denken aan het wapen van Zwolle. De nachtambtsketen is aangevuld met een bedel met het logo van de Partij voor Cultuur, gemaakt door edelsmid en Zwollenaar Frans Parent. Het ambtsketen heeft geen geld gekost. Trouwens: de Nachtburgemeester kost de gemeenschap helemaal niks. Van Doornik en Van Hese doen alles op vrijwillige basis.

Van Doornik: “Het loopt nu al compleet uit de hand, uiteraard waren we daar op voorbereid. Op zoveel positieve reacties hadden we echter niet gerekend. Ik ben er aan begonnen met de insteek dat ik mij enorm zou moeten bewijzen. Ik heb al veel gesprekken gehad met mensen uit cultuur en horeca, het merendeel is enthousiast. Dat nu ook de echte burgemeester me steunt is ronduit fantastisch!”

Hoewel Van Doornik maandag al zijn ambtsketen krijgt is zijn officiële inauguratie in de nacht van 7 op 8 februari. De inauguratie vindt plaats op twee geheime locaties en start om 01:11 uur. De eerste locatie is vrij toegankelijk voor elke geïnteresseerde, op de tweede locatie zal een groot feest worden gegeven en is alleen toegankelijk na reserveren.

De raadsvergadering aankomende maandag begint om 19:30 en is voor elke Zwolse burger toegankelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button