Voorpagina

Nacht van containerbrandjes en 1 schoorsteenbrand in Zwolle

De brandweer Zwolle had het – enkele uren voor de jaarwisseling – al heel druk met talloze brandjes.

De eerste melding kwam binnen rond half 3 ‘middags. Aan de Buxtehudestraat in Holtenbroek stond een container in de brand. Overigens moest de brandweer ’s avonds nogmaals uitrukken naar deze locatie voor wederom een containerbrandje.

Ook voor de Scheldelaan, de Mastenbroekerallee, de Werkerlaan, Timorstraat, Diezerenk, Iepenstraat, Eerste Baan en de Beulakkerwiede moest de brandweer container- en afvalbrandjes blussen. Bij parkeergarage Noordereiland was ook een klein brandje, daar stond afval in de brand.

Daarnaast mocht de brandweer ook naar de Vrouwenlaan en naar opleidingscentrum SVS aan de Esdoornstraat, daar stonden de bosschages in brand.

Aan de Landseindelaan had iemand zich buitengesloten.

Aan de Thorbeckelaan in de Oud Ittersum buurt in Zuid kwam de brandweer in actie voor een schoorsteenbrand. Waarschijnlijk ontstaan door vuurwerk. Het probleem was echter snel weer verholpen.

De Brandweer IJsselland is tevreden: ‘In IJsselland was sprake van een relatief rustige jaarwisseling met een daling van het aantal incidenten ten opzichte van vorig jaar. Ook waren er geen meldingen van geweld tegen hulpverleners. Alle buitenbrandjes vormden geen gevaar voor de omgeving en er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button