EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

De N35 heeft een nieuwe toegangspoort tot Zwolle

Zwolle – In de nacht van donderdag op vrijdag rond één uur is het overkappende brugdeel van de nieuwe fietsbrug over de N35 gelegd ter hoogte van de Wythmenerplas. Hiermee is de N35 vanuit Wythmen richting de Ceintuurbaan overkapt.

In totaal zijn er 13 dekken met twee grote kranen op zijn plek gehesen. De dekken zijn gemaakt door Haitsma beton uit Kootstertille (Friesland) en kwamen met speciaal transport via de Ceintuurbaan naar de bestemming. De betonnen dekken zijn allen 21 meter lang en 5,5 meter breed. Ze wegen 125 ton per stuk. Nu de dekken op de pijlers zijn gehesen wordt de brug nog verder afgebouwd. De bedoeling is dat de brug in het voorjaar van 2018 klaar is.

De fietsbrug zorgt voor een betere en veiligere verbinding tussen de Oldeneelallee en de Wijthemerplas in Wijthmen. Met de aanleg van de brug verdwijnt de gelijkvloerse oversteek met verkeerslichten. Daarmee wordt de oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers veiliger én verbetert de doorstroming van het verkeer op de N35. De fietsbrug is een ontwerp van bureau MA.AN

Gerelateerde artikelen

Back to top button