Radio

Mythic Sunship legt aan in Zwolle

Zwole – Eén van meest intrigerende en eigenzinnige bands aan het huidige Europese psychfront, Mythic Sunship uit Kopenhagen, legt met hun ‘muzikale drakar’ op donderdag 4 april aan in Zwolle. Het concert wordt op een bijzonder locatie gehouden, namelijk bij RAWSpace. “Geweldig dat we in RAWSpace aan de Willemsvaart 21A in Zwolle de golven van muziek mogen vermengen met de indrukwekkende objecten van Ronald A. Westerhuis,” zegt organisator Arjan Snoeijer van Goudsteeg21.

Mythic Sunship uit Kopenhagen is een band die bekend staat om haar kosmische improvisaties. Daarin verwerkt de band een schat aan muzikale stromingen. Zo laten de muzikanten zich inspireren door de free-jazz en de kraut- en spacerock. Arjan Snoeijer is trots dat het is gelukt om een band van dergelijke allure naar Zwolle te halen: “Dit is echt één van de beste vertolkers van de intense psychedelische rock. Het is werkelijk heavy psych, soms luchtig en dan weer onheilspellend. Luisteraars zweven weg op een zee van sferische soundscapes. Noem het een soort van fuzzy rock ‘n roll: klanken zwellen aan en rollen weg, als eb en vloed. Stormen kan het ook, dan rocken ze de sokken van je voeten.”

Hiermee presenteert Stichting Goudsteeg21 in samenwerking met RAWSpace haar tweede concert van 2019. Voor Mythic Sunship vormt het concert een tussenstop. Hierna ‘varen’ de Denen naar het legendarische Roadburn festival in Tilburg.

Meer info + aanmelden

Gerelateerde artikelen

Back to top button