KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleRegio

Muziekluistercursussen in Dijkpoort Hattem door Martien Hovestad

Drie maandagochtenden: 6,13 en 20 november

Zwolle – Terwijl de dikke dijkpoortmuren de november kou buiten houden, neemt gerenommeerd muziekexpert en topdirigent Martien Hovestad deelnemers mee in de wereld van muziek, op drie maandagochtenden van 10.00-12.00 uur. De luistercursussen worden gegeven aan de hand van een thema.

Hovestad laat en leert iedereen luisteren. Naast het ontdekken van nieuwe muziek, zullen deelnemers ook muziek gaan herkennen. Op gedegen en enthousiasmerende wijze voert Martien iedereen mee langs muziek – bekend en onbekend – en de geschiedenis erachter. Aan bod komen achtereenvolgens: De ontwikkeling van de symfonie van Monteverdi (Synfonia’s) tot Gustav Mahler (grootse symfonieën); Programmamuziek – het verbeelden d.m.v. muziek van een buitenmuzikaal gegeven van de Renaissance (madrigalismen) tot programmamuziek in de vroege 20e eeuw; en Het Requiem van Ockeghem tot John Rutter – muziek over de dood, bij uitvaarten en als concert.

Wel of geen geoefende luisteraar zijn maakt niet uit voor deze cursus. Deelnemers worden meegenomen in een auditieve reis door diverse bekende en onbekende klassieke muziekstukken vol betekenis, emotie en diepgang. Kortom, drie zeer muzikale ochtenden onder bevlogen leiding van Martien Hovestad.

Informatie

Maandag 6,13 en 20 november

Van 10.00-12.00 uur

Dijkpoort Hattem

Bij minimale opgave van 12 deelnemers gaat de cursus van start

Maximaal 15 deelnemers

€80,00 voor drie muzikale ochtenden

Inclusief koffie/thee en wat lekkers

Voor de reservering volstaat een mail naar Edith de Jong, Dijkpoort Hattem: edith.e.dejong@gmail.com. Na de bevestiging per mail en overmaking op volgorde van inschrijving van €80,00 op rekeningnummer: NL55 INGB 0007 8637 90 tnv Kunst & Erfgoed, bent u verzekerd van een plek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button