Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museum Thomas a Kempis geopend in schoolgebouw bij begraafplaats Bergklooster

Zwolle – De bekende Zwolse monnik Thomas a Kempis heeft sinds woensdag een eigen museum. Vanmiddag werd het nieuwe museum, bij begraafplaats Bergklooster, geopend door wethouder Monique Schuttenbeld en Bert Pierik, beheer van de begraafplaats. Het nieuwe museum is gevestigd in een oud schoolgebouw aan de Bergkloosterweg. Het museum toont de verzameling die door Bert Pierik is verzameld in de loop der jaren omtrent het thema Thomas a Kempis.

De Vereniging Begraafplaats Bergklooster is eigenlijk de erfgenaam van de kloostergronden en heeft daarom het initiatief genomen om het pand in te richten als een museaal informatie centrum van Thomas a Kempis.

In de stad Zwolle is niet echt een plek waar bezoekers informatie kunnen verkrijgen over Thomas a Kempis, de schrijver van het boekje ‘de Navolging van Christus’ waarvan gezegd wordt dat het na de bijbel een van de meest verspreide boekjes over de christelijke wereld is.

In het museum zijn kloostervondsten te bekijken, allerlei afbeeldingen van Thomas a Kempis door de eeuwen heen en tientallen exemplaren van uitgiftes van zijn boekje.

Museum info

 

Thomas a Kempis is over de hele wereld bekend vanwege zijn boek “ De imitatione Christi “ ( De navolging van Christus). Een middeleeuws boek met nog steeds een grote actualiteitswaarde, een boek van alle eeuwen. Thomas a Kempis was een van de belangrijkste moderne devoten. Een hervormingsbeweging uit de Middeleeuwen met als bakermat Zwolle en Deventer, en de IJssel-Vechtstreek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button