Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museum Fundatie leent deel kunstcollectie uit

84 werken van Paul Citroen naar Panorama Museum in Bad Frankenhausen

Zwolle – In het Panorama Museum in Bad Frankenhausen te Duitsland wordt zaterdag 10 november de tentoonstelling ‘Paul Citroen, Der Mensch vor der Kunst’ geopend.

Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, is één van de sprekers tijdens de opening. Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat Museum de Fundatie voor deze tentoonstelling 84 werken van Paul Citroen uit de collectie van de provincie Overijssel uitgeleend heeft aan het Panorama Museum.

Paul Citroen

Paul Citroen is zijn artistieke carrière al op vroege leeftijd begonnen in Berlijn waar hij opgroeide. Van 1922 tot 1924 studeerde hij aan het Bauhaus Weimer, een opleiding voor beeldende kunstenaars en architecten. Daarna richtte hij in 1933 in Amsterdam, naar voorbeeld van het Bauhaus, de Nieuwe Kunstschool op samen met Charles Roelofsz. Sinds 1935 gaf hij ook les aan de Kunstacademie in Den Haag waar hij ook de Bauhaus pincipes volgde.

Bij zijn overlijden in 1982 liet hij 7.000 werken na waaronder schilderijen, tekeningen en foto’s in verschillende stijlen gewijd aan zijn beste vrienden, bekende artiesten, schrijvers en acteurs.

Samenwerking Museum de Fundatie

In samenwerking met Museum de Fundatie is er nu een expositie van Paul Citroen in het Panorama Museum in Badhausen te zien waarin 60 jaar van zijn artistieke avonturen worden tentoongesteld. Het gaat hierbij in het totaal om 80 werken die een groot deel laten zien van het begin in Weimar, waar hij zijn  carrière startte,  tot aan Nederland, waar hij uiteindelijk overleed.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button