Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Museum de Fundatie krijgt kwart miljoen euro van BankGiro Loterij

Zwolle – In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij verraste Ilse DeLange namens de loterij woensdag Museum de Fundatie met een extra schenking van 250.000 euro. Deze bijdrage zal besteedt worden aan de Fundatie SummerStage, een reeks buitenconcerten die de Fundatie gaat organiseren in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe in de zomers van 2019, 2020 en 2021.

Extra projectgeld

Het extra projectgeld ontvangt Museum de Fundatie naast de jaarlijkse bijdrage. Hoeveel geld dat dit jaar zal zijn, maakt de loterij bekend tijdens het Goed Geld Gala dat 12 februari aanstaande plaatsvindt in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Miljoenenschenking voor culturele sector in Nederland

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties. Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2019 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt.

Ook verrast de Loterij andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button