Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

MST krijgt stand alone Ronald McDonald Huiskamer

Zwolle – Vanaf het voorjaar 2020 is het mogelijk voor ouders met kinderen die zijn opgenomen in Medisch Spectrum Twente om zich terug te trekken uit de ziekenhuiswereld en zich te ontspannen in een daarvoor speciaal ingerichte Ronald McDonald Huiskamer. Een belangrijke ontwikkeling voor ouders en kinderen. Jan den Boon, lid van de raad van bestuur van Medisch Spectrum Twente en Stefan van Dijk, voorzitter van het Ronald McDonald Huis Zwolle hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst die dit mogelijk maakt.

Den Boon is blij dat de Ronald McDonald Huiskamer er nu snel komt: “’We hadden al langer de wens voor een Huiskamer omdat een kind dat wordt opgenomen in het ziekenhuis een grote impact heeft op het gezin. We vinden het belangrijk dat ouders tot rust kunnen komen in een huiselijke sfeervolle omgeving maar toch in de buurt zijn van hun zieke kind.”’

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat de behoefte groot is aan een dergelijke Huiskamer in het ziekenhuis. Ook blijkt dat een sfeervolle omgeving in een ziekenhuis, waar ouders zich tussen de bezoeken door kunnen terugtrekken, bijdraagt aan het welbevinden van de ouders en daarmee ook aan die van het zieke kind (Shign, 2019).

Ongeveer 70 vrijwilligers van Ronald McDonald Huiskamer Enschede zullen hier straks in diensten van 3 uur klaarstaan met een kop koffie of luisterend oor. De Huiskamer is ontworpen door Marloes Bosch van Roodbosch Interieurstyling en de sfeervolle inrichting wordt omarmd door Kato Projectinrichting, beiden uit Enschede.

De Ronald McDonald Huiskamer Enschede maakt deel uit van Ronald McDonald Huis Zwolle die al vele jaren werkt met een soortgelijke Huiskamer in Isala in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button