CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Morgen spoedoverleg over scholen

Zwolle / Den Haag – Moeten de scholen wel of niet open blijven? Als het aan de Federatie van Medisch Specialisten (FMS) ligt moeten alle scholen per direct dicht. ‘Wij vragen aan de politiek of er voldoende onderbouwing is voor het besluit om de scholen open te houden? Vele artsen vragen ons om te pleiten voor het sluiten van de scholen. Moeten we niet het zekere voor het onzekere nemen en per direct alle scholen sluiten? Wij denken van wel.’ aldus het FMS.

De artsen van het Outbreak Management Team (OMT) zeggen dat we de scholen niet moeten sluiten. Want op basis van de WHO studies lijken jongeren tot 20 jaar nauwelijks geraakt te worden door het virus en ook maar een zeer beperkte rol te spelen bij de verspreiding.

Het kabinet neemt de oproep van de Federatie van Medisch Specialisten serieus en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert daarom morgenmiddag, zondag 15 maart om 14:00 een overleg tussen de FMS, NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra), VZ en het RIVM. ‘Mogelijk kan dat de standpunten nader tot elkaar brengen’, zo meldt het ministerie in een persbericht. Het kabinet treedt morgen eveneens in overleg met de onderwijsraden. In de loop van morgen volgt nadere berichtgeving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button