LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mooi eerbetoon Nel Bannink 100-ste geboortedag

Zwolle – Maandag 18 juli was het precies honderd jaar geleden dat Nel Bannink werd geboren. Om daar bij stil te staan bracht het Leger des Heils in de straat die naar haar vernoemd is een half uurtje muziek ten gehore. Zes kopersblazers van het brass-ensemble van het Leger musiceerden op het grasveldje midden in de Nel Bannink straat in Zwolle Zuid. De buurtbewoners kwamen op de mooie zomeravond een kijkje nemen en kregen naast de muziek een Strijdkreet uitgereikt.

Nel Bannink was vele jaren heilsoldate van de kerkelijke gemeente van het Leger des Heils in Zwolle. Gedurende ruim 47 jaar ging zij iedere weekeinde, ‘gewapend’met het tijdschrift de Strijdkreet op pad langs alle horecagelegenheden om haar blad aan te bieden en om geld in te zamelen voor mensen die minder bedeeld waren. Daarnaast greep ze iedere gelegenheid aan om op haar manier te getuigen van haar geloof in God.”Haar leven stond in dienst van de medemens”, aldus Burgemeester en Wethouders van Zwolle in de motivatie om een straat naar haar te vernoemen.

2016-07-18 21.07.25

2016-07-18 21.04.57

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button