Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Mooi afscheid van Carla Klompenmaker

Zwolle – Honderden mensen stonden zaterdagmiddag langs de Zwolse Stadsgracht om Carla Klompenmaker de laatste eer te bewijzen. Carla, de vrouw van de Zwolse zanger Henk Klompenmaker, overleed deze week aan de gevolgen van darmkanker.

Carla liep iedere dag met haar hond langs de gracht tussen het Kerkbrugje en de Schoenkuipenbrug. Haar lievelingsplekje in Zwolle. Ze wou dan ook niets liever dan afscheid nemen op deze plek.

Foto © Jan Koldewijn

 

Het werd een prachtig afscheid. Henk wist een sloep te regelen waar de witte kist met prachtige rode rozen in konden. Om kwart voor één naderde de sloep met Henk Klompenmaker, zoon Bart en natuurlijk de hond Gijs, het Kerkbrugje. Onder luid applaus en een zee aan bloemen, legde Carla nog één keer haar lievelingsroute af.

De vele mensen op de brug en langs de kant namen in tranen afscheid. ‘ Wat kan ik hier nou op zeggen’ , zei de door de enorme belangstelling aangedane Henk Klompenmaker vanuit de boot. Na de zee aan rozen ging de sloep verder onder de brug door richting de Schoenkuipenbrug om vervolgens weer rechtsomkeer te maken.

Carla wordt later op de dag gecremeerd in besloten kring.

Foto © Jan Koldewijn
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button