Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Monumentale sculpturen Ronald A. Westerhuis voor Cibap gebouw

Zwolle – Woensdag 15 april worden twee monumentale sculpturen van de Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis geplaatst aan de voorkant van het Cibap gebouw aan de Zwartewaterallee. De beelden van roestvrij staal zijn maar liefst 3,5 en 7 meter hoog en krijgen een plek bij het grote ‘HEB LIEF’ banier waarmee het Cibap deelneemt aan het meest recente project van de kunstenaar. In de sculpturen, die het Cibap in bruikleen krijgt, spelen vorm en beleving een belangrijke rol. Door de optische illusie word je onderdeel van het geheel. De wereld wordt omgekeerd door de hollingen en bollingen in het kunstwerk.

Kunst van Westerhuis gaat altijd over positieve energie. Vorige week maakten studenten en medewerkers al een speciale Cibap-videoversie van HEB LIEF waarmee Westerhuis ook tijdens de coronacrisis positiviteit wil uitstralen.

In een tijd dat we elkaar niet fysiek ontmoeten, zijn aandacht, liefde en respect essentieel. Wat begon met een simpel spandoel met de tekst ‘HEB LIEF’ op het atelier van Ronald A Westerhuis, groeide uit tot een gedeelde uiting. Her en der hingen ondernemers banners op en liet Westerhuis posters drukken die mensen op hun raam plakken. De volgende stap voor Westerhuis is zoveel mogelijk mensen te inspireren om deze tekst “HEB LIEF’te delen met een zelf opgenomen filpmpje en deze te laten insturen naar ikheblief@gmail.com. De actie startte op 24 maart. Inmiddels komen er filmpjes van over de hele wereld binnen waarop mensen zichzelf filmen en daarbij de woorden ‘heb lief’ uitspreken.


Foto © RTV Focus
Foto © RTV Focus
Foto © RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button