Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Montessorischool en Voedselbos Schellerdriehoek

Meer natuurbeleving voor schoolkinderen

Zwolle – In het park Schellerdriehoek is deze week door de kinderen uit de middenbouw van de Montessorischool een voedselbos geplant. Voordat de kinderen aan de slag konden kregen ze uitleg over biodiversiteit, planten, mulch aanbrengen en veiligheid. Woensdagochtend 29 maart was wethouder Arjan Spaans aanwezig om samen met leerlingen een struik te planten.

Een voedselbos zijn struiken en bomen waarvan gegeten kan worden. Een krent, meidoorn, sleedoorn, vlier en kornoelje vormen de basis voor de plantvakken, de kinderen planten hier omheen allerlei planten waar mens en dier van kunnen ‘snoepen’ zodra de planten vrucht dragen.

Spelen

Veel kinderen van de Montessorischool spelen in het park Schellerdriehoek, extra leuk als ze hun eigen planten kunnen zien groeien en bloeien. “Toen we werden uitgenodigd om mee te doen hebben we het meteen aangegrepen. Verbinding met de wijk en de omgeving stimuleert kinderen om zich breder te ontwikkelen en dat vinden we belangrijk.”, aldus Sonja van Katwijk (directeur). “Het park is op loopafstand van de school dus is het haalbaar om met groep 3, 4 en 5 mee te doen.”

De Montessorischool is onderdeel van OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio). Duurzaamheid is een van de centrale thema’s voor alle scholen van OOZ. Het is van belang om bij leerlingen de basis te leggen, voor een duurzamere wereld straks. Daarvoor is het nodig om kennis te vergroten en bewustzijn te creëren. We leren kinderen (de generatie van de toekomst) daarom over de invloed die de mens heeft op de wereld en het milieu.

Meer dan sommen en schrijven

“Op de Montessorischool werken kinderen hard aan rekenen en taal, maar wij vinden dat school meer is dan sommen en schrijven, samen beleven, samen werken en deze keer dus samen een voedselbosje planten voor de hele wijk!”, aldus de basisschool uit Zwolle-Zuid.

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door de Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen, zij schonken een mooi bedrag om dit te realiseren. De ROVA en de vrijwilligers van het park hebben zich ingezet om alles gereed te maken voor de komst van wel honderd kinderen! Mooi dat zoveel partijen het park in Zwolle-Zuid een warm hart toedragen.

Tip: Op vrijdagochtend 14 april nodigen de OOZ-scholen peuters uit om sfeer te proeven op de Grote Peuter Dag. De Montessorischool, Energieweg 9 in Zwolle-Zuid zet haar deuren dan ook open! Zie www.grotepeuterdag.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren