CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mondkapjes af en thuiswerk advies vervallen mits 1,5 meter afstand gewaarborgd is

Zwolle – De mondkapjesplicht en het advies om thuis te werken komen vanaf volgende zaterdag te vervallen. Dat is wat het kabinet hoogstwaarschijnlijk vrijdag bekendmaakt, zo melden bronnen in Den Haag aan de NOS.

Voor beide maatregelen wordt de anderhalvemeterregel leidend. Dit betekent dat er geen mondkapjes meer gedragen hoeven te worden op plekken waar anderhalve meter afstand gehouden kan worden. In het openbaar vervoer blijven de mondkapjes dus voorlopig wel verplicht. Of de mondkapjes in de supermarkten ook kunnen verdwijnen is afhankelijk van een advies van het Outbreak Management Team, het OMT. Het OMT kijkt daar op dit moment naar en geeft aanstaande vrijdag haar oordeel.

Bij het thuiswerkadvies geldt een vergelijkbare situatie. Mensen die op hun werk anderhalve meter afstand kunnen houden worden aangemoedigd om weer naar hun werk te gaan. Waar geen afstand gehouden kan worden blijft het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven werken. Daarnaast blijven andere basismaatregelen nog wel van kracht als het handen wassen, afstand houden en het thuisblijven bij klachten.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button