112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mogelijke link naar Amsterdam in granaatzaak Café Bruut

Zwolle – De politie heeft nieuwe informatie in het onderzoek naar de handgranaat bij café Bruut in Zwolle die op dinsdag 14 januari 2020 werd ontdekt. Dit werd dinsdagavond duidelijk tijdens de uitzending van het AVRO/TROS programma Opsporing Verzocht op NPO1.

Het onderzoek is nog volle gang en inmiddels heeft het team nieuwe informatie. Een mogelijke link met Amsterdam wordt onderzocht, en daarom vraagt de politie mensen uit (de omgeving van) Amsterdam goed naar de man op de beelden te kijken. ‘Herkent u hem? Neem direct (anoniem) contact op met de politie!’

© RTV Focus – Matthijs van Os

De man op de beelden is vanuit de richting van de Rembrandtlaan via de Dijkstraat naar de straat de Buitenkant loopt. Vervolgens loopt hij via de Melksteeg de Voorstraat in. Hij loopt het café eerst voorbij en keert bij de Grote Markt weer om. Op het moment dat hij weer langs Bruut loopt komt een fietser met opvallende rugzak voorbij, net als twee cafébezoekers. De verdachte hangt rond 01:00 uur de handgranaat aan de deurklink van café Bruut en vanaf daar rent hij de binnenstad van Zwolle weer uit via de Dijkstraat over het water. Bij de volgende brug en de rotonde lijkt hij rechtdoor te zijn gegaan, de Rembrandtlaan in.

Zowel het café als de eigenaar ervan lijken sinds oktober 2018 geregeld doelwit van bedreigingen. De handgranaat werd op dinsdag 14 januari om 08.20 uur ontdekt, maar het explosief hing al om 01.00 uur aan de deur, wijst onderzoek uit.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close