Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Mogelijk nieuwbouw WRZV hallen op Beers Storklocatie locatie

Zwolle – De WRZV hallen op Voorsterpoort zijn belangrijk voor vele sportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen in Zwolle. Maar de huidige accommodatie is gedateerd en het onderhoud is matig tot slecht. Daarom onderzoekt het college van B en W diverse toekomstscenario’s voor de hallen; van renovatie tot nieuwbouw van een nieuw complex naast het Kamperlijntje en de Blaloweg.

De WRZV sporthallen worden door verschillende sportclubs, maatschappelijke verenigingen en scholen gebruikt en hebben een belangrijke rol in de sociale gemeenschap van Zwolle. Om het complex ook in de toekomst die rol te laten vervullen heeft het stadsbestuur onderzoek laten doen naar de toekomst van de accommodatie en de haalbaarheid van drie scenario’s: renovatie van het bestaande complex, sloop en nieuwbouw op de huidige locatie en nieuwbouw op een locatie elders in de stad. Daaruit blijkt dat zowel renovatie als nieuwbouw op de huidige plek te weinig ruimte biedt om alle wensen van gebruikers én het parkeren goed op te kunnen lossen.

De voorlopige conclusie is dat nieuwbouw voor de toekomst het beste scenario is. Daar hangt wel een stevig prijskaartje aan, maar nieuwbouw biedt een goede oplossing voor alle gebruikers, met voldoende parkeerruimte voor auto´s en fietsen. Wanneer nieuwbouw in beeld komt, is er een voorkeur voor de voormalige Beers Storklocatie, naast het Kamperpad en het Kamperlijntje. Het college wil voor deze locatie een voorstel uitwerken. Daarbij wordt ook aangegeven wat nieuwbouw betekent voor de beschikbaarheid van dit terrein voor evenementen en de herontwikkeling van de huidige locatie.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Geef een reactie

Back to top button