112 nieuwsHaerst-TolhuislandenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mogelijk explosieven gevonden in auto op A28 bij Zwolle

Zwolle – De snelweg A28 is in de nacht van zaterdag op zondag voor langere tijd hermetisch afgesloten geweest. Na een achtervolging over de snelweg reed de politie een auto klem nabij de afslag Nieuwleusen. Later deed de explosieven opruimingsdienst geruime tijd onderzoek in deze auto.

Zaterdagavond rond elf uur zagen agenten bij Zwolle een zwarte Audi rijden met mogelijk gestolen kentekenplaten. De agenten gaven hem een stopteken. De bestuurder ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor over de snelweg A28 richting Groningen. Voor de afslag Nieuwleusen stopte de man. Hij sprong uit de auto en zette het op een lopen. Hij klom over de vangrail en stak de rijbaan Groningen – Zwolle over. Hierbij werd hij bijna aangereden door een andere auto. Vervolgens verdween de man in de donkere weilanden.

De politie zette veel politiewagens en een helikopter in om de man op te sporen. Later troffen politiemensen vermoedelijk explosief materiaal aan in de auto. De snelweg werd daarop in beide rijrichtingen volledig afgesloten. De EOD kwam ter plekke om verder onderzoek te verrichten.

Het is onbekend of het inderdaad om explosieven ging. De bestuurder van de auto is nog steeds voortvluchtig.

 

Video stills © Hugo Janssen

De politiehelikopter zocht geruime tijd naar de voortvluchtige man.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button