112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mogelijk brandstichting bij kledingreparatieshop aan de Vechtstraat

VIDEO – Hugo Janssen

Zwolle – Aan de Vechtstraat in Zwolle is in de nacht van woensdag op donderdag brand ontstaan in een kledingreparatieshop. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting.

De brand onstond rond kwart over twee vannacht. De bewoner boven de winkel was nog wakker rond die tijd. Hij rook de brandlucht, keek naar buiten en zag zwarte rook omhoog komen. Het eerste wat hij deed was een emmer water door het dakraam naar beneden gooien op de brandhaard.

Vervolgens belde hij de brandweer en maakte zijn buren wakker. Deze buurvrouw belde de eigenaar van de woning die er heel snel aankwam met de sleutel van het pand.
Uiteindelijk bleek het om een brand buiten bij de voordeur te gaan die binnen voor flink wat roetschade heeft gezorgd. Een gordijn en wat plafondplaten zijn zwartgeblakerd. En in de winkel stond flink wat rook.

De Brandweer heft de winkel geventileerd. Ook de naastgelegen telefoonshop en de woningen er boven zijn door de brandweer gelucht. Alle bewoners konden toen gewoon weer gaan slapen.

Er wordt brandstichting vermoed omdat de brand buiten is begonnen. De politie gaat in de ochtend waarschijnlijk buurtonderzoek doen en camerabeelden opvragen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close