Voorpagina

Mogelijk acties bij AH Distributiecentrum op de Marslanden in Zwolle

Zwolle – FNV Handel heeft dinsdagmiddag acties aangekondigd bij de AH Distributiecentra in het land. Gisteren heeft heeft de vakbond een ultimatum gestuurd aan Albert Heijn (AH) voor een goede cao voor de distributiecentra. Als AH niet reageert voor vrijdag 7 april 17.00 uur dan volgen er daadwerkelijk acties, mogelijk ook bij het Distributiecentrum op de Marslanden in Zwolle.

Toekomst werknemers in distributiecentra onzekerder

Na vier onderhandelingsrondes concludeert FNV Handel dat verder praten zinloos is. Özcan Colak, die namens FNV onderhandelt: ‘De cao-voorstellen die AH doet, leiden ertoe dat de toekomst van werknemers in de distributiecentra onzekerder wordt. Kennelijk wil AH zijn marktleiderschap behouden door in de distributiecentra voornamelijk te gaan werken met uitzendkrachten en tijdelijke krachten. En die krijgen dan een veel lager loon dan nu het geval is. De FNV werkt niet mee aan deze race naar beneden.’

Structureel werk vraagt om echte banen

De werknemers in de distributiecentra (DC’s) hechten veel waarde aan het behoud van echte banen. Want ook al worden in de toekomst de DC’s gemechaniseerd, er blijft genoeg werk dat door mensen moet worden gedaan. ‘Dat er minder werknemers nodig zijn, zou juist moeten betekenen dat AH minder tijdelijk personeel inzet waardoor vaste banen behouden blijven, licht FNV-lid Richard Tuinenburg magazijnmedewerker in het DC Pijnacker toe.

 

 

Het ultimatum aan Albert Heijn verloopt op vrijdag 7 april om 17.00 uur. De cao AH Logistics geldt voor circa 4.500 werknemers. AH heeft distributiecentra in Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle die zorgen voor de bevoorrading van de ruim 880 winkels in Nederland.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button