Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Miss- verkiezing in IJsselhallen

Door Chantal Kuipers

Zwolle – Wie heeft de mooiste dame van Oost Nederland. Dat was woensdag de vraag tijdens de Miss- verkiezing voor koeien. Het tweejaarlijkse evenement is met 230 koeien de grootste regionale koeienkeuring in Nederland en vond plaats in de IJsselhallen.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Keuring

De keuring werd georganiseerd door de gezamenlijke veeteeltstudieclubs uit Overijssel, Noordwest-Gelderland en Roodbont-Overijssel en Noord-Nederland. De koeien kwamen vanuit verschillende delen van het land naar de IJsselhallen om gekeurd te worden. Alle deelnemers zijn agrarisch ondernemers met passie voor hun vee. ” Het is fijn dat we ook positief in het nieuws komen. We doen als veehouders ons best op een diervriendelijke en duurzame manier in te zetten voor de melkveehouderij. ” aldus een trotste veehouder waarvan de dieren ook Europees goed in de markt liggen.

tekst gaat verder onder de foto’s

Naast de keuring waren de IJsselhallen ook een ontmoetingsplek voor veehouders onder elkaar en was er een vakbeurs met meer dan twintig standhouders van agrarische toeleveranciers, adviesbedrijven en agrarische bouwbedrijven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button