Kunst & Cultuur

Misdaad en straf wandeling

In samenwerking met de leden van het Zwolse Michaëlsgilde, organiseert Stedelijk Museum Zwolle op 29 april een bijzondere activiteit rondom het thema misdaad en straf. Boeven, moordenaars en oproeren vormen hierin het hoofdthema.

Deelnemers maken tijdens een speciale stadswandeling – die onder andere langs de Admiraal, de Sassenpoort en het Spinhuis komt – kennis met de schimmige onderkant van de Zwolse samenleving door de eeuwen heen. In twee uur tijd passeert u beruchte straten, gevangenissen en andere plekken waar de openbare orde soms in het geding was. De wandeling wordt voorafgegaan door een korte lezing en een bezoek aan de tentoonstelling Keuzes, verhalen bij museumschatten. Hier zijn op dit moment verschillende wapens te zien.

De kosten voor deze activiteit zijn € 10,- per persoon. Dit is inclusief museumentree, de lezing en de wandeling. Museumkaarthouders betalen € 6,25. Opgave vooraf is verplicht. Dit kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl of door te bellen met 038 – 421 46 50. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button